Zwei Seelen, ach, in meiner Brust (V/M)

Licht excentrieke dame van stand, met meer facetten dan de gemiddelde briljant, wil die éne Haagse heer van stand vinden om samen te gaan sprankelen, schitteren en genieten van elkaar. Maar ook gewoon samen stil zijn. Verlangen naar elkaar en daaraan toe kunnen geven

Geboren in Den Haag in 1956 in een kleurrijk eclectisch gemêleerd gezin met lijntjes naar de 17e-eeuwse Kunst, het Duitsland van voor de oorlog, Patriciërs, blauwe boekjes, maar ook liefde voor Maharadji’s, magnetisme, en wichelroedes.

Zich bewust van het feit dat ze gevangen zit in hoe-het-heurt, druk bezig haar éigen pad te banen. ‘Ze zeggen dat het zó moet? Dat zullen we nog wel eens zien! Ik wil eerst wel eens weten waarom.’

Op enig autoriteitsontzag kan je haar met de beste wil van de wereld niet betrappen.

Dit vrijdenken en de bijbehorende mateloze nieuwsgierigheid naar het waarom der dingen heeft haar levensloop bepaald. Haar voortdurende zoektocht heeft veel boeiends gebracht. Een dikke 15 jaar heeft ze gewerkt in de financiële wereld (ze heeft ook een cijferbrein), en ook veel tijd doorgebracht in de richting van psychologie en aanverwante zaken. Ze spreekt een handjevol talen in meer of mindere mate, en is net begonnen met Russisch.

Ze is altijd bezig met ontdekken waarom mensen (inclusief zij zelf) voelen, reageren en handelen zoals ze dat doen. Ze realiseert zich dat de meeste conflicten en ergernissen meer zeggen over jezelf dan de ander. Ze heeft veel liefde te geven, maar kan ook vlijmscherp tegengas geven.

Haar thuis is klein, fijn en een beetje rommelig – in haar stad Den Haag waar ze haar hele leven doorgebracht heeft. Ze is sinds 1997 gescheiden, en heeft haar ex-man verzorgd in de maanden voor zijn overlijden in ‘22. Ze heeft een zoon, schoondochter en twee kleindochters. Vormt samen met 3 anderen een kwartet van vrienden dat sinds de middelbare school hecht is. Gezellig een glaasje of kopje thee op straat met de buren, liefde uitstrooien over de plantjes in haar tuin. Politiek, televisie en kranten boeien haar totaal niet.

Ze wordt gelukkig van vuurtjes stoken (er huist een klein pyromaantje in haar). Van de A12 oprijden en weten dat 1000 km verderop háár huis, in háár dal in Zwitserland -nou ja, een appartement, gedeeld met haar zusje – op haar wacht. Mooi taalgebruik en articulatie, de goede woorden op het goede moment. Fietsen in de bergen en de duinen – berglucht en zeelucht, als het maar fris is. Maandelijks bridgen met buurtgenoten. Eindeloos lullen met haar beste vriendin. En natuurlijk haar kleinkinderen.

Ze is geen liefhebber van betutteling en willekeur, van massahysterie en kuddementaliteit, mensen die niets oorspronkelijks hebben, stedentrips, muziek als behang, mannen met motoren, arrogantie, en mensen die niet kunnen relativeren. En ze kan ronduit boos worden om de nieuwe melkdopjes. Zó onnodig en voor de bühne.

En jij?

Bent een heer van stand. Jij houdt van gedachtenkronkels, en vormt graag je eigen mening. Je woont in Den Haag zodat jullie op de fiets gemakkelijk bij elkaar aan kunnen komen waaien.

Je bent van vergelijkbare leeftijd, op een prettige manier snob, soms ook stronteigenwijs, en brengt andere invalshoeken, maar ook een snel schakelend brein en wijsheid mee. Net als zij heb jij geen regrets – alles heeft bijgedragen aan waar je nu bent. En net als zij heb je niet de behoefte de ander te veranderen. Kansloos.

Je hebt ook kinderen, waardoor je capaciteit tot liefhebben een extra dimensie heeft gekregen.

Je bent een alfa man – maar kan best een bèta brein hebben. Je kunt ook liefdevol tegen haar zeggen: ’nu heb je wel even genoeg doorgedraafd’ maar zeker ook ’kom, we pakken de auto en gaan een weekje weg’. En of dat dan 10 of 1000 km verderop is – daar komen jullie wel uit. De reis, daar gaat het om.

Haar motto: I am satisfied with what is and eager for what is coming

Contact

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar aanleiding van wat je gelezen hebt, kun je via onderstaand formulier contact met mij opnemen. Je kan me uiteraard ook bellen op 06 11 46 42 65, of rechtstreeks mailen naar info@eennieuweliefde.nl