Als je erover na denkt om mij in te schakelen om je nieuwe liefde te vinden, wil je natuurlijk weten hoe dit in z’n werk gaat.

Meestal ontstaat het eerste contact doordat iemand via via over mij gehoord heeft en mij belt, of een contactformulier invult. In dat eerste gesprek doen we aan “testing the waters’’. Een eerste korte uitleg over je wensen, en mijn werkwijze. Zie dit als de eerste 5 minuten bij een nieuwe kennismaking – meestal weet je wel of dit een beetje past of niet. Als dit goed bevallen is, kom ik bij je thuis voor een uitvoerig interview. Dit kan 2 tot 3 uur duren. Hierin hebben we het over je levensloop, je familie, relaties, kinderen, carrière, en je toekomstwensen. Ik vraag je van alles, soms heel direct en persoonlijk, en het staat je uiteraard vrij om daar kort of uitgebreider op te antwoorden. Hoe meer specifieke speciale dingen aan de orde komen, hoe beter. Ook maak ik een serie foto’s van je, die later in het traject gebruikt kunnen worden. Er zijn heel veel mensen die géén goede recente foto’s van zichzelf hebben, en op deze manier wordt dat ondervangen.

Daarna ga ik aan de slag om een profieltekst te schrijven over jou die recht doet aan jou, zonder te vervallen in platitudes. Ik heb een uitgesproken afkeer van clichés in profielen, dus het glaasje wijn voor de open haard met je maatje vind je niet in mijn teksten. Hoe fijn dat in de praktijk ook kan zijn – dat benoemen is niet de manier om een liefde te vinden. Mijn teksten zijn specifiek, uitgesproken, soms onconventioneel. Gericht op het wekken van interesse bij die éne persoon, die echt bij jou past. Veel reacties krijgen is niet per definitie beter.

Als we het eens zijn over de tekst (want natuurlijk heb jij ook inspraak) plaats ik deze online op de site, en begint de opdracht. We gaan bepalen in welke krant(en) je wil adverteren, en op welke wijze. Verder ga ik uiteraard kijken in mijn database van mensen die ook op zoek zijn naar een nieuwe liefde, en soms ook overleggen met collega’s in de branche.

Degenen die reageren op je advertentie worden door mij gescreend. Middels een vragenlijst die ze in moeten vullen, en middels een persoonlijk gesprek (soms op locatie thuis, soms via video call). Ik fungeer als jouw chaperonne. Als ik het idee heb dat deze persoon mogelijk een match zou kunnen zijn met jou, gaan we samen in gesprek hierover. Ik vertel je mijn indruk, wat gegevens, maar alles nog anoniem en zónder foto’s.

Pas als jij aan hebt gegeven belangstelling te hebben voor een ontmoeting worden er foto’s uitgewisseld, en bij wederzijds ’’groen licht’’ worden jullie per e-mail aan elkaar voorgesteld, mét telefoonnummers en volledige naam.