Vraag aan iemand hoe oud hij/zij zich voelt, en in 9 van de 10 gevallen krijg je een getal genoemd dat een stuk lager ligt dan de kalender aangeeft. Zou dit de reden zijn dat de meeste mannen (en ook steeds meer vrouwen) zeggen een partner te zoeken die aanmerkelijk jonger is dan zij zelf?

‘’Jong’’ zijn is voor veel mensen een groot streven tegenwoordig. En vaak denken mensen dat dat onderstreept wordt door een jongere partner naast je. Natuurlijk, ik ken ook mensen die hun grote liefde ontmoet hebben die dan toevallig 20 jaar jonger of ouder was. Het bestaat.
Maar over het algemeen – bedenk hoe fijn het is om iemand naast je te hebben die ook de muziek kent waar jij op schoolfeesten helemaal blij van werd, die de zinnen afmaakt die uit jouw jeugdbrein omhoog borrelen, die de boeken heeft gelezen waar jij vroeger zwaar door geraakt werd, die ook niet meer 3 keer per week het nachtleven wil ontdekken, en wiens politieke en tijdsbesef mee terug gaat in jouw tijd. 

En die zich van binnen net zo jong voelt als jij. 

  • Doe eens iets spannends

    Een beroemd onderzoek naar aantrekkingskracht werd in de jaren zeventig uitgevoerd door twee Canadese psychologen op de Capilano Suspension Bridge in Vancouver.

  • Supermarkt wensen

    Ik kwam bij een man die zich goed voorbereid had op ons gesprek. Hij had een hele lijst tekst geprint, met daarop de omschrijving van de vrouw die hij zocht.