Man uit één stuk, met een hart van goud.

Om deze man te ontdekken en te leren kennen moet je wat tijd nemen en geduld hebben – maar dan vind je ook iemand die zéér de moeite waard is. Zijn wakkere onderzoekende helderblauwe ogen zitten een achter een mooie kleine bril, en kijken eerst de kat uit de boom. Observeren en analyseren, dat is hoe het begint. Maar als hij dan open gaat, kan hij je voor altijd in zijn hart sluiten.

Zijn vrienden kent hij al decennia, en daar heeft hij intensief contact mee. Hij komt oorspronkelijk uit Friesland (1946), is weduwnaar, heeft kinderen en kleinkinderen. Hij heeft in verschillende landen – waaronder België – gewoond en is sinds een aantal jaren in bourgondisch Brabant neergestreken. Hij houdt onder andere van kunst, lekker eten, klassieke muziek en gezelligheid.

In zijn werkzame leven was hij een Captain of Industry, met de levensstijl die daarbij hoort. Hij was echter ook degene die regelmatig een rondje door de verschillende afdelingen van de fabriek liep om met iedereen te praten en zijn vinger aan de pols te houden. Want van binnen is hij een gewone energieke en levenslustige jongen gebleven.

In deze levensfase geniet hij van de lichtheid en vrijheid van het bestaan, van leuke reizen, cruises, spontane tripjes – en natuurlijk van het leven op en rond het water in Friesland.

Maar hij neemt ook echt de tijd om heel veel te lezen en zich verder te ontwikkelen. Religieuze en filosofische vraagstukken boeien hem, evenals geschiedenis. Kortom – hij heeft een brede belangstelling, analytische geest, neemt geen blad voor de mond en is daarmee een interessante gesprekspartner.

Zijn dromen? Hij zou graag weer samen een grote reis willen maken. Een tijdje in een warm land wonen, om zich onder te dompelen in een andere cultuur.

En natuurlijk de vrouw vinden waarmee hij dit alles kan delen. Een vrouw die hem ziet, in al zijn veelkleurige facetten. Die ook nog dromen heeft. Die geniet van zijn zorgzaamheid, de onverwachts oplaaiende jongensachtigheid en van het heerlijke gevoel van samen zijn. Waarmee de initiële vriendschap zich kan gaan ontwikkelen tot liefde, en waarmee het er voor elkaar zijn en zorgen zijn eigen vorm krijgt.

Een vrouw waarmee hij gezellig uitgebreid kan ontbijten, krantje erbij, totaal geen haast, en mogelijk samen een wandelingetje maken. En eventueel ‘s avonds een hapje Thais, of Sushi, of gewoon een lekkere biefstuk met een goede salade. Hij is geen kok – dat dan weer niet.

Jij bent vrouwelijk, aantrekkelijk, representatief en charmant. Jeugdig, goedlachs, jonger dan hij, en houdt net zo van een sterrenrestaurant als van een bistro. Ook jij voelt je thuis op een cruise, in een kerk én in de kroeg.

Misschien ben jij ook weduwe, of kom je uit Friesland? Je houdt van sociale bezigheden, kan ook een goede gastvrouw zijn, maar geniet er ook van als jullie gewoon samen zijn.

Je weet dat vorm belangrijk is, maar inhoud telt. Niet hebben maar zijn. Uiteraard ben je tevreden met je eigen leven, maar mist ook die extra dimensie van samen zijn. Tevreden zijn is mooi, gelukkig zijn nog mooier.

Waar je nu woont is niet heel relevant, hoewel omgeving Brabant of Friesland een pré zou zijn. Als je op deze leeftijd het geluk zoekt, ben je ook bereid naar elkaar toe te bewegen.

Contact

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar aanleiding van wat je gelezen hebt, kun je via onderstaand formulier contact met mij opnemen. Je kan me uiteraard ook bellen op 06 11 46 42 65, of rechtstreeks mailen naar info@eennieuweliefde.nl