Van vriendschap naar liefde – man uit één stuk, met een hart van goud

Deze man (1946) ontdekken vergt wat inspanning – maar dan vind je ook iemand die zéér de moeite waard is. Zijn wakkere onderzoekende heldere ogen achter kleine brillenglaasjes kijken eerst de kat uit de boom, om te observeren en analyseren. Maar als hij dan open gaat, kan hij je voor altijd in zijn hart sluiten.

Zijn vrienden kent hij al decennia, en daar heeft hij intensief contact mee. Hij is weduwnaar, heeft 6 kleinkinderen, heeft in verschillende landen en in delen van Nederland en België gewoond en is sinds een aantal jaren in Brabant neergestreken. Hij is dol op kunst, lekker eten, klassieke muziek.

In zijn werkzame leven was hij een Captain of Industry, met de levensstijl die daarbij hoort. Hij was echter ook degene die regelmatig een rondje door de fabrieken liep om met iedereen te praten en zijn vinger aan de pols te houden.
Nu, in de relatieve rust van deze leeftijd, heeft hij de tijd om aan de ene kant te genieten van de lichtheid van het bestaan, en aan de andere kant zich te verdiepen in de grote vragen van het leven.
Zijn brede belangstelling en analytische geest – in combinatie met een sterk ontwikkelde intuïtie – maken hem een inhoudelijk zeer interessante gesprekspartner.
Zijn dromen? Hij zou graag weer een roadtrip willen maken – door Amerika bijvoorbeeld. Een aantal maanden in een of ander warm land wonen, om zich onder te dompelen in een andere cultuur. Kunstgeschiedenis of theologie gaan studeren.
En natuurlijk een vrouw vinden waarmee hij dit alles kan delen. Een vrouw die hem ziet, in al zijn veelkleurige facetten. Die ook nog dromen heeft. Die geniet van zijn zorgzaamheid, de onverwachts oplaaiende jongensachtigheid, zijn warmte en liefde, en van het heerlijke gevoel van samen zijn. Van bij elkaar horen.

Een vrouw waarmee hij als vroege vogel in de ochtend uitgebreid kan ontbijten, krantje erbij, goeie koffie, totaal geen haast, een wandeling om de zon op te zien komen. En dan ‘s avonds een hapje Thais, of Sushi, of gewoon een lekkere biefstuk met een goede salade. Hij is geen kok – dat dan weer niet.

En jij? Jij bent vrouwelijk, warm en charmant. Wellicht meisjesachtig en ‘’gamine’’. Van vergelijkbare leeftijd of iets jonger. Je bent bereid om je hakken af en toe uit te doen en in de camper of op de boot te klimmen. Je draait je hand niet om voor een soirée thuis, al dan niet met ingehuurde chef. Je houdt van sociale bezigheden, maar geniet er ook van als jullie gewoon samen zijn.

Je weet dat vorm belangrijk is, maar inhoud telt. Niet hebben maar zijn.

Je hebt je eigen rijke leven waar je tevreden mee bent, maar mist ook die extra dimensie van samen zijn. Tevreden zijn is mooi, gelukkig zijn nog mooier.
Waar je nu woont is niet zo relevant – daar valt altijd wel een mouw aan te passen. Als je op deze leeftijd het geluk zoekt, ben je ook bereid naar elkaar toe te bewegen.

Contact

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn naar aanleiding van wat je gelezen hebt, kun je via onderstaand formulier contact met mij opnemen. Je kan me uiteraard ook bellen op 06 11 46 42 65, of rechtstreeks mailen naar info@eennieuweliefde.nl